شنبه, ۲۹ دی , ۱۳۹۷ - 2019 January 19
كدخبر: 161 تاريخ : ۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۵ بازديد: 129 بازدید نسخه چاپي ارسال به دوستان

روباه مسجدسلیمان در خطر است

خیلی از ما وقتی جاده اهواز به مسجدسلیمان یا جاده های خلوت و کناری شهر را میرویم ناخودآگاه بیشتر در شب ها چشممان به نگاه های نافذ موجوداتی می افتد که به سرعت عرض جاده ها را طی میکنند ودر تاریکی شب گم میشوند موجوداتی ریز نقش و کوچک به نام روباه .که چشم های زیبایی دارند و سرعت فرار زیاد.چند صباحی است که مسیر بعضی از جاده های شهری مسجدسلیمان دچار تغییر شده و استفاده انسانی برای فعالیت های راه سازی و بخصوص نفت قلمرو این جانور را مورد تهدید جدی قرار داده است .چند روز پیش در جاده بی بیان که چند ماه گذشته به علت فعالیت های راه سازی و نفتی شرکت نفت دچار تغییر جدی شده است به این حیوانات گرسنه برخورد کردم که وجود سگ های ولگرد و موقعیت نامناسب زندگی باعث بی رمق شدن آنها گردیده است باید توجه داشت نسل این حیوانات نسبت به گذشته آنها در مسجدسلیمان بسیار کم شده است و در خطر جدی نابودی است. در واقع این نوع روباه که روباه صحرایی یا شنی نامیده میشود و بسیار به گرما مقاومت نشان میدهد تنها در این منطقه زندگی میکند که متاسفانه نسل این حیوانات در خطر جدی انقراض قرار دارد.امیدواریم دوستداران طبیعت و مسئولین این خبر را دنبال کنند.اطلاعات دقیق در مورد این حیوانات را بحوانید:

 

روباه شنی
نام علمی : Vulpes Vlpelli
نام انگلیسی : Sand Fox

Rueppell’s fox که روباه شنی نامیده می شود و در شمال آفریقا و غرب آسیا دیده می شود . یکی از گونه های در معرض خطر انقراض در ایران است طول بدن این حیوان ۵۲-۴۰ سانتیمتر و وزن آن ۵/۳ -۱ کیلوگرم است ،‌طول دم به ۳۹-۲۵ سانتی متر می رسد . این روباه به رنگ شن دیده می شود و در مقایسه با روباه معمولی ، جثه کوچکتر و گوش ها نسبتا بزرگتری دارد. پشت گوشها سیاه نیست و پشت بدن معمولا زرد مایل به نارنجی است ولی لکه سیاه رنگی در زیر چشمها دارد و دم ، زرد متمایل به قهوه ای و انتهای آن سفید است . در بین پنجه های دست و پا موهای بلندی دارد. این روباههای کوچک صدای WOW از خود در می آورند . در مناطق کویری روباه شنی فراوان است و دلیل آن شرایط زیست محیطی مناسب مثل حیوانات قابل شکار و غذای فراوان است . این روباه بسیار زیرک است و لانه او به طور معمول چند دهانه دارد که از این دهانه ها برای گریز از دست دشمنان استفاده می کند و معمولا در اطراف لانه ، دالان های دیگری نیز حفر می کند تا در هنگام احساس خطر بتواند در این دالان ها مخفی شود. روباه شنی از خزندگان ، خرگوش ، قورباغه ، حلزون ، حشرات و کرمها ، گیاهان ( برگ و دانه های آبدار ) و میوه جات تغذیه می کند . در طول روز در درز شکافها و لانه های زیرزمینی استراحت می کند و در شب بیرون می آید و کمین گاهش را هر چند روز یک بار تغییر می دهد. البته در طول سالهای اخیر تعداد زیادی از آنها به عنوان آفت شکار شده اند . روباه ماده در اوایل فصل بهار به طور متوسط بین ۲ تا ۳ بچه به دنیا می آورد و گروههای اجتماعی کوچکی را تشکیل می دهند.

زیستگاه

زیستگاه حفاظت شده ندارند ، عمدتا آنها را به زیستگاههای کویری جنوب شرقی ایران و مرز افغانستان ( حاشیه هامون ) منسوب می کنند و تنها نشانه هایی که می تواند احتمال آسیب پذیری آن را نشان دهد ، تخریب زیستگاههای کویری و ناامنی در عرصه پراکندگی این گونه است و علاوه بر ایران ، در شمال آفریقا ، عربستان و افغانستان نیز یافت می شود .

print

در زمينه‌ي انتشار نظرات مخاطبان رعايت چند مورد ضروري است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسي تايپ کنيد.
  • «مسجدسلیمان آنلاین» مجاز به ويرايش ادبي نظرات مخاطبان است.
  • مسجدسلیمان آنلاین از انتشار نظراتي که حاوي مطالب کذب، توهين يا بي‌احترامي به اشخاص، قوميت‌ها، عقايد ديگران، موارد مغاير با قوانين کشور و آموزه‌هاي دين مبين اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأييد مدير بخش مربوطه منتشر مي‌شود.

3 پاسخ به روباه مسجدسلیمان در خطر است

  1. یک سوال آیا مسجدسلیمان محیط زیست دارد؟

  2. البته خبر ندارد یا امکانات ندارد یا برنامه یا چه و چه و چه

  3. کناری جان می‌گوید:

    دلیل دیگر گرسنگی روباه نبود مرغ های خانگی بوده که گاهی به انها ناخنکی میزد. الان که مرغ های منجد را در پستو ی فریزرها می چپانند. دور از دسترس روباه .!!!